Καταστατικό Συνέδριο Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων ΔΗΣΥ

Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης για το BITCOIN
February 8, 2015

Καταστατικό Συνέδριο Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων ΔΗΣΥ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1η Νοεμβρίου 2014 στα Κεντρικά Γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού στη Λευκωσία, το Καταστατικό Συνέδριο της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων (ΟΝΕ) του Δημοκρατικού Συναγερμού. Το Συνέδριο ενέκρινε όλες τις καταστατικές αλλαγές που προνοεί το νέο καταστατικό και η ΟΝΕ αποκτά μετεξελίσσεται σε Σωματείο.

Στον χαιρετισμό του στο Συνέδριο, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, αφού συνεχάρη την Οργάνωση για την πρωτοβουλία εκσυγχρονισμού και αναβάθμισής τής, υπογράμμισε τη διαχρονική προσφορά της ΟΝΕ στον Δημοκρατικό Συναγερμό αλλά και στην Κυπριακή κοινωνία με τις εύστοχες και χρήσιμες παρεμβάσεις της. Σημείωσε δε τον ρόλο που πρέπει να έχουν οι νέοι και δη οι επιστήμονες στην κυπριακή κοινωνία σήμερα. «Θέλουμε νέους που να αμφισβητούν, εμπεριστατωμένα και αποδεδειγμένα, να εισηγούνται και να προχωρούν μπροστά, καταρρίπτοντας τα τα σαθρά κατεστημένα και όλα όσα μας παίρνουν πίσω», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου στην ομιλία του ενώπιον των συνέδρων, αφού ανέλυσε το σκεπτικό της απόφασης για μετεξέλιξη της Οργάνωσης σε Σωματείο, ανάπτυξε το όραμά τους για την ΟΝΕ. «Σήμερα, σημείωσε κάνουμε το αναγκαίο βήμα για την εξωστρέφεια που χρειάζεται η Οργάνωσή μας. Για να καταφέρουμε ως κομματική οργάνωση να φτάσουμε τους ρυθμούς της κοινωνίας, χρειάζεται να κάνουμε άλματα που προϋποθέτουν ανοικτούς ορίζοντες μα και να ξέρουμε ποιος είναι ο στόχος μας. Η δικτύωση με άλλες ΜΚΟ, η ζύμωση με άλλους νέους ανθρώπους που έχουν παρόμοιους σκοπούς είναι στρατηγικές που θα μας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά σε νέους επιστήμονες που μπορούν να ενισχύσουν την παραγωγή πολιτικής που θέλουμε να πετύχουμε να βοηθήσουν την οργάνωση να λειτουργήσει ως πραγματική δεξαμενή σκέψης» σημείωσε ο κ. Δημητρίου. Για να καταλήξει λέγοντας πως οι σημερινοί τριαντάρηδες είναι ώριμοι και έτοιμοι για να αναλάβουν θέσεις κλειδιά . Φτάνει να τους δοθεί η ευκαιρία. Φτάνει να πείσουμε πως αξίζει για να μας δοθεί η ευκαιρία. Η συστηματική μας δουλειά, οι γνώσεις μας και η εντιμότητά μας είναι εχέγγυα που πρέπει να διαφυλάξουμε για την επιτυχία μας.

Λίγα λόγια για την ΟΝΕ

Η Οργάνωση Νέων Επιστημόνων (ΟΝΕ) του Δημοκρατικού Συναγερμού ιδρύθηκε το 1987. Τον Νοέμβριο του 2014 μετεξελίχθηκε σε Σωματείο. Έχει να επιδείξει πλούσια δράση και συμβολή σε επιστημονικά θέματα και οι εισηγήσεις της διαχρονικά υιοθετούνται από τα συλλογικά όργανα του Δημοκρατικού Συναγερμού. Σκοπός της Οργάνωση είναι ακριβώς η λειτουργία της ως δεξαμενή σκέψης που να παράγει ουσιώδη πολιτική σε καίριους και σημαντικούς τομείς που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία. Μέλη της οργάνωσης είναι νέοι επιστήμονες ηλικίας 30 με 45 ετών.