Ας σταματήσει ο πολιτικός διάλογος του 80 εντός και εκτός ΔΗΣΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Γ’ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΝΕ ΔΗΣΥ
May 2, 2015

Ας σταματήσει ο πολιτικός διάλογος του 80 εντός και εκτός ΔΗΣΥ

Η χθεσινή επίσκεψη στην Κύπρο του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ιταλικού κολοσσού ΕΝΙ, και οι δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποδεικνύουν για άλλη μια φορά το σημαντικό ρόλο της χώρας μας στην περιοχή και στο ενεργειακό περιβάλλον της Ευρώπης όπως αυτό δυναμικά διαμορφώνεται.

Η Κύπρος έχει μια μεγάλη ευκαιρία: Να είναι συν διαμορφωτής  των εξελίξεων που αφορούν την περιοχή μας και την Ευρώπη. Έχει την ευκαιρία να έχει ρόλο πρωταγωνιστή και όχι κομπάρσου, όχι μόνο για τα μικρά, καθημερινά θέματα, αλλά και για τα πολύ μεγάλα. Σε αυτά τα μεγάλα θέματα είναι που πρέπει να επικεντρωθούμε. Να αφήσουμε στην άκρη τα μικροπολιτικά ζητήματα, να σταματήσουμε το παιχνίδι εντυπώσεων το παιχνίδι των λέξεων και τους καβγάδες για μικρά και συνδικαλιστικά ζητήματα,  και να δούμε την ουσία και το πως η χώρα μας θα αποκτήσει επιτέλους όλα αυτά που της αξίζουν.

Ως Οργάνωση Νέων Επιστημόνων απευθύνουμε έκκληση σε όλους. Εντός και εκτός του Δημοκρατικού Συναγερμού. Η συνέχιση της πολιτικής διεργασίας και του πολιτικού διαλόγου με όρους της δεκαετίας του 80, θα στερήσει από την Κύπρο μας την προοπτική να μετεξελιχθεί η χώρα σε μια χώρα που ουσιαστικά θα παράγει και που καθημερινά θα προοδεύει.

Οι εξελίξεις στο κυπριακό, τα θέματα ενέργειας, οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος, το Γεσύ, η προσέλκυση ξένων επενδύσεων, η μείωση της γραφειοκρατίας, δεν μπορούν να προχωρήσουν με την καθημερινή δημιουργία προβλημάτων από το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Μόνο με τη δική μας θετική συμβολή στις διεργασίες, με πολιτικές παρεμβάσεις που να λύνουν τα προβλήματα, με το καθορισμό της ατζέντας με μεσοπρόθεσμο τουλάχιστον πλάνο, μπορούμε να διεκδικούμε τις καλύτερες μέρες που η χώρας μας αξίζει.